needle in the hay

Meninger

Posted in politikk by ohush on november 15, 2008

Noen har alt for mye, mange alt for lite! De 300 rikeste mennene i verden, eier like mye sammenlagt som nærmere 50 av de fattigste landene. Er det greit at barn dør av sult, mens vi fråtser oss i rikdom og velvære? Vi har tilgang til alt vi måtte ønske, mens mange ikke en gang har tilgang til mat og drikke. Er det slik verden skal være? Da har jeg misforstått..

De fleste synes vel ikke det skal være slik, men det er den verden vi lever i. Den verden der mennesker blir forfulgt på grunn av tro, drept på grunn av hudfarge, lider på grunn av fattigdom osv. En verden der de rikeste også er de mektigste, og de som ikke har noe er ubetydelige i forhold.. Kapitalismen, er urettferdig! Det er ikke individet det går på, men samfunnet. For at et samfunn skal kunne fungere må det være like rettigheter, og like muligheter for alle. Det går ikke uten at staten får styre sitt. Ikke alt, men en del. Uten statlig styring, vil samfunnet falle sammen. Dersom det skal bli mer privatisering, av for eksempel sykehus, blir det enda mer forskjeller. De som har råd får da bedre muligheter enn andre, og de som ikke har fullt så god råd faller lenger bakover. Er det et skritt fremover for Norge mener du? Vel, visst det er tilfelle syns jeg synd på deg.

Folk dør hver dag, fordi vi egoistike mennesker tenker på en ting. Penger!.. I våre hoder er pengene viktigere enn at andre mennesker får mat til å leve av. Vi vil ha mer. Mer rikdom, mer makt. Hva er det som skjer med oss? Eier vi ikke begrep på rettferdighet og likeverd? Uskyldige dør fordi vi vil ha penger.. Hvor mye gjør vi for de pengene vi har, i forhold til dem som ikke får noe for arbeidet sitt?

Alle har rett til å være den de vil være. Seg selv, helt ut. I dag må vi kjempe for den friheten, fordi noen ikke takler eller forstår at mennesker er forskjellige. Det kommer an på alt; kjønn, rase, alder, legning, religion osv. Vi er forskjellige, men vi har rett på det samme. Det handler om å akseptere at alle ikke er som deg selv, respektere at de vil være seg selv og har rett til det. Vi har ulike meninger, forståelser, tanker og tro. Lev med det! Vi er alle mennesker.

Hvordan kan folk si at Norge er et alt for flerkulturellt land, og på samme tid være stolt av at vi er en fri nasjon? Er alle utlendinger kriminelle? Er alle muslimer terrorister? Nei, de er ikke det. Å si det er å ha fordommer, det er stereotyping. Rasisme og diskriminering er langt i fra borte fra det norske samfunnet. Egentlig er det mer utbredt nå en noen gang. Det må vi gjør noe med. Verden forandrer seg, det er på tide å åpne øynene for det. Det er på tide å se at verden må bli en bedre plass å leve for alle, og ikke bare noen. Det er på tide å se at verden i dag er urettferdig! Bort med kapitalismen og inn med et samfunn uten klasseskiller, uten urettferdighet og uten fordommer. Neitakk til makt til fåtallet, og neitakk til privatisering.

Du kan fint være uenig i det jeg sier, men du skal respektere at jeg mener noe annet enn deg, takk. Ellers er det alltid moro med kommentarer. (:

Reklamer

2 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Miriam said, on november 22, 2008 at 9:07 am

  Eg e så vanvittig enig me deg, Amber :)
  Kunne ikkje sagt de bedre sjøl!
  Bra at du skrive om sånne ting, for folk trenge å hørra det!
  Me e så sykt egoistiske og tenke så vilt mye på oss sjøl!
  Norske barn blir sure vis de ikke får kectup på maden, mens barn andre lang kan bli gla vis han får litt korn!
  uffateligt, uffateligt urettferdigt..
  men de e så altfor lett å sidda å irritera seg og syns synd på di. så derfor må me helle slutta å snakka å helle gjer de ude i praksis :D
  Bjunn å hjelpa folk rundt deg ! 100 kr te et fattigt land e vel ingenting? men fordi kan de hjelpa mye..
  å neste gang du ska hiva alle di fine klenå du e lei av, gje di helle vekk te folk så trenge di!
  Å Neste gang du klaga øve at du isje får viljen din, tenk bare på at du burde vore mer takknemlige !
  Me i Norge har det godt, ingen tvil om det =)
  Men me ser og at penger styre samfunne vårt idag..
  Alt for mye fokus på penger og status!
  Eg e rike, ikke rike på penger men på kjærlighet !
  Å når alt komme te alt, e ikkje det mye mer verd?

 2. ohush said, on november 22, 2008 at 10:59 am

  Kjekt å hørra du e enige Miriam : ) Du skeive BARE kloge ord du, både i kommentaren din å på bloggen din. Du e så bra! Stå på. Å gratulera me dagen lille venn, igjen <3 hihii : ) Ha ein fine dag, du fortjene den beste!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s