needle in the hay

8. mars, kvinnenes dag

Posted in Uncategorized by ohush on mars 8, 2009

8. mars, kvinnenes dag. En dag der vi skal ha fokus på kvinners situasjon over hele verden. I Norge har vi fått for stort fokus på oss selv. På kvinnedagen er det nok flere som tenker at det er mennenes tur til å gjøre noe for oss, i stedet for å fokusere på kvinneundertrykkelsen over hele verden. Jeg mener ikke at hele den der frokost-på-senga-greien skal bli droppet, men at vi skal tenke lengre enn til vår egen hverdag.

Vi har fått stemmerett. Vi har kommet oss frem. Allikevel er forskjellene tydelige. I Norge ser vi forskjellene tydeligst på jobben, i ledelsen osv. Kvinner blir undertrykte over hele verden, og tiden er inne for å ta dette på virkelig alvor. Greit nok at vi enda ikke har likelønn osv her i landet, men hva pokker er vel det i forholdt til for eksempel omskjæringen?

Kjemp for kvinnenes rettigheter over hele verden. Kjemp for likestilling i jobben. Kjemp mot trakassering. Kjemp mot undertrykkelse.


I dag er det jobb. Egentlig ville jeg ha feiret kvinnenes dag med SU, og så tog i Stavanger. menmen

Jeg gleder meg til lunsj hos nydelige Sisilie på onsdag, og så til kafékos med herlige Linda neste mandag. Ellers er planene få fremover.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s