needle in the hay

Polen

Posted in dagbok, reise by ohush on juli 23, 2009

Polen er et et vakkert land, fylt av historie og murhus. At det er et EU-land er ikke vanskelig å se, men politikk skal jeg ikke dra inn nå. Leter du etter et trestjernershotell har du ikke noe stort problem, men er du vandt med at biler stopper for deg når du skal over fotgjengerfelt må du være en smule mer oppmerksom.

Jeg har hatt en herlig uke fylt av sol, kule mennesker, kaffe, shopping og opplevelser. Jeg er takknemlig for at myggen ikke liker meg, for at vi kan drikke vann fra springen, og for at jeg ikke er vegarbeider eller ølboksselger i polen.

Uka begynte med en kjøretur fra Kraków til Zabrze i pøsregn og tordenvær, etter et møte med dyr kaffe på flyplassen (som bare var dyr i forhold til andre plasser i polen). Første dagen tilbringte vi i Kraków, der vi blant annet var i slott, borg og kirke. Katolikker kan det å bruke penger på kirker. Jeg for min del ble mest begeistret av borgen fra 1400-tallet, med den kuleste porten du kan tenke deg (som det ikke var lov å ta bilder av).

IMG_6727

IMG_6735

IMG_6745

«Vi leker ikke turister!»

Fredagen var vi i Zabrze. På kvelden så vi Public Enemy på kino, det vil si noen av oss gjorde. Lukas og jeg endte opp med å ta en kjøretur i mens, fordi filmen virket tragisk. Dagen etter tilbringte vi mesteparten av i Gliwice. Vi så også Transformers 2 på Kino, sammen med en venninne av Lukas.

IMG_6765

IMG_6784

IMG_6789

Søndagen var vi på shopping i Katowice, og på Cynamon Café i Gliwice med en gjeng. Etterpå var vi hos noen og så Seven Pounds. På veg hjem ble vi stoppet av politiet for en rutineskjekk, og på en kjøretur senere på kvelden ble vi stoppet av de samme folka igjen fordi vi kjørte på feil veg. Lukas smisket seg unna en bot.

Mandag reiste vi til Wroclaw der vi gikk rundt i byen, før vi på kvelden traff noen folk i en park, og senere tok turen til leiligheten til en av de. Den natten ble det en time søvn, og en del snakking om polsk og norsk. Polsk er et alt for vanskelig språk at jeg klarer å lære meg det, men jeg prøver. Dagen etter fikk vi toast og latté hos en av de vi var med, før vi traff søster til Lukas og gikk på Starbucks. Vi var i en park i byen, og spiste på kinarestaurant. Jeg ble skjekket opp av en gammel full polakk, før vi igjen tok turen til en park.

IMG_6807
Wroclaw, fine byen! Tatt fra toppen av en kirke, hvor vi var lenge, og hvor jeg likte meg.

Onsdagen gikk til pakking, kjøring og Kraków. Vi var i Mariakirken, som må være den vakreste av alle kirkene vi så. Jeg fikk sitte ved vinduet på flyet hjem. Jeg studerte lanskapet av skyer, og jeg fikk sett en vakker solnedgang. Plutselig var vi hjemme igjen, etter en uke som har gått alt for fort, og her sitter jeg å spiser m&m’s og er sur på meg selv fordi jeg tar så lite bilder.

IMG_6811
Mariakirken

Reklamer

2 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Edel said, on juli 24, 2009 at 6:09 pm

    hørres ut som dokk har hatt det kjekt… Neste gang vil eg ver me ! :D

  2. magicalattention said, on juli 31, 2009 at 9:13 pm

    Så flotte bilder! Fin tur, ja? (:


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: